Work in December




Hi !! Anyeong fellas 

Sekarang dah bulan DECEMBER !!!
Hopefully bilan ni korang enjoy dengan cuti ye .. for student only . Yang kerja paham II jela
Rehan dah start keje harini dekat Gombak Manjaku
Rehan dapat bahagian Baby Love . 
Oleh sebabtu , sekarang tak dapat la berblogging selslu ,, Jelly betol dengan member yang enjoy sekarang nie .. Iskhh!!!
Tapi Rehan dah janji nak beikankan Safie beg sekola Tropica dekat Bukit Bintang . Urmm .. Memang bolelah sebab Rehan memang minat Tropica punye Brands,Kasut pon cantek .Sabo je la dulu tak dapat .



Start kerja Isnin .. Cuti weekend da berakhir .. OMG ! So , sad .. Rasanya Rehan nak kerja kat situ sebulan jela . Urm .. tak tahu lagy .

Oke nye Chingu 



Candidate after SPM




Yeah!! Malaysia menang .. Terbaek lah !! Padan muke ,, Dah la minah Indon kat Tweet siang tadi berlagak nak mampos ,, Sekarang ko punye garuda da kene baham terok 2-0 .. Ambek ko



Memang puas hati gile arh ! Die dah la kutuk Malaysia ,, Kutuk agama kita, Palerstin . Macam-macam la . Iskh !! Harap belaja je kat Aus .. Tapi otak cetek . Aku pon tak pasti ni Tweet FAKE  or betol .Tapi ni yang aku tak suke , Malaysia dah menang .. Bole pulak tweet macam nie . AKU SANGGUP BOGEL DEMI MEMILIKI WAN ZACK HAIKAL!Die pon tak nak kat ko , Gile ape perempuan murahan ke budak perempuan nie .Memang tak la kalo nak follow tweet die . Kalau aku follow die dah macam persekutuan bohsia sangap jantan .. Ha ! Ambek ko . Aku tak nak cakap macamII ,, Tapi perkara ni boleh memalukan dan menjatuhkan maruah Malaysia . Nanti Malaysia n di cop sebagai negara yang tiada maruah  or something yang bad .Gambar ni bukan aku yang punya , Lupa pulak ambek kat sape ,, Papepon .. Kredit je la ,, hehe


Next
Hari last exam . kte orang buat photoshoot ,, Ao kadar je.Reunion nanti baru betolII .. Malam tue , Aku , Erah , Paen , Qayyum , Esham , Hanez , Hakim , Elter , Luqman and Aepul plan pergi Fun fair , LastII tak bukak lagi , So kami pergi lah karok , Malam tue Web Cam dengan Adek angkat aku Ain Sofea . Yang kepale die tutup colour merah tue , Cute sangat . 




Saye tutup muke . Elter jangan la snap . Mangkok betol


Saya tengah pandang belakang . Ade someone tarik tudung saya , Sampai hati kacau saya nak pose maut ni 


Boy yang laen tak sempat nak cakap , da blah .


Hakim , Aku tengah snap ni , Why datang depan , Pergi sana ngan dieorang la . LOL


Wanie first time lompat kat skolah melainkan acara lompat tinggi .. huhu






Me with Erah

Anyway , Esok ade event kat rumah Qyela Emily .. Huhu . Tema kenduri kendara .. Hihi  memang kenduri pon . Malam nie overnite kat rumah Qyela Emilly . Karaoke sampai anak tekak terkeluar ,, haha .

Oke
BYE 



Me SWAG with Munirr




HI ,, Wipp !! Washapp korang .. Sihat .?
Hopefully sihat yee
Rehan sihat je
Hari ni SPM Paper Science
Paper 1 bole tahan la
Paper 2 pon same
Tapi pelik Rehan rase confident pulak dengan Science
Padahal Science la subjek yang Rehan tak berapa nak minat
Habis waktu pukul 12.30 , but tadi pukol 12.00 da keluar .
Sebenarnye siap pukol 11.30 , Tapi terlalu awal nak keluar
So,stay la setengah jam sampai pukul 12.00
Hari ni second last day untuk SPM
Hari last 29/11/2012
Depends subjek yang students ambek la kan ?
Rehan ade lagu dua paper
Esok kene practice Seni 
Ahad jugak
Rasa macam malas nak pergi sekolah esok . Tapi ni untuk SPM
Lagi pon , nanti habes skolah jugak ,, masa tu mesti Rehan rindu gile zaman persekolahan 

Planning sekarang
  • Sambung study
  • Ambek lesen motor
  • Kerja Part time untuk cari pengalaman
Nak ambek tuisyen komputer rasenye tak perlu da kowt ,, sebab mase form 4 dah tuisyen . Dah dapat sijil
Sambung study tu pergi mohon , dapat tawaran , Tengok dulu
Maybe kerja dulu lepas tue buat lesen guna duit gaji
Lagipon Rehan nak simpan duit tu beli mende laen tak perlu memandangkan ada motor sendiri .Baik buat lesen motor kan?Easy nak nak gerak sana-sini
Lepastu ambek lesen kereta ,, bole bawak my besties Peanut(Nad) tengok Bintang.
Tak sabar nak melangkah keluar dari alam persekolahan.

Rehan tahu , kat luar lagi banyak dugaan ,, So Rehan must be a strong person

I will miss Peanut (Nad) bulan 12 nanti sebab dia stay kampung , Tapi semiggu je . Tu oke lagy
Nie , nad kene masuk PLKN
Lama la tak jumpa
Rehan tak dapat PLKN
Alhamdulillah , tapi rugi jugak tak dapat , Ramai yang pergi kata best!.

Entry Nad pasal Impian , urm .Rehan da janji nak teengok bintang dengan Nad bile da besar nanti .. 
For you Nad
Jangan pergi dengan orang laen tanpa your besties IMistletoe Munirr
Cakap pasal munir . nama sebenar die Afiq oke . Opss terlepas .
Die dah habes sekoah , Tua sebelom Rehan.
Die Crush Rehan yang paling membuatkan Rehan akan SWAG  macam Justin Bieber .. Swag swag swag

Tak kira dekat mane pon , Rehan akan SWAG  time tue jugak ,, Background phone Rehan pon gune Lensa die ,, Ouchh . Handsome boy .. You make me feel like .. NANANANANANA . Swag on you !!!!




Okeyh!!Peace you olls . Thanks for reading : )

Are we strong friendship will crumble ?



Assalammualaikum

Since lately, our friendship has dropped. I do not know why? There may be a third person or new best friend. You know not that I saw you change. If I would do a lot happened between us until we as a good friend turned cold. I really missed you the first. You're my best friend who I love.

I wanted to smile but I can not stop crying when thinking about our friendship.













Oke bye
Pishanggg (Y)


\



Kem Smart Gua Damai ... IN MY MEMORY




Minggu lepas , saya ada follow camping
Kem Smart Gua Damai
Memang best sangat
Waktu register tu mcm2 hal ad
Semua member tak bawak ubat gigi sebab ingat nak share ngan member je
Last2 sorang pon tak bawak
Nasib masa tu adik saya hantar saya gune moto ..Bole la die balik tolong ambekkan ubat gigi
Punya la seksa bila perhimpunan
Panas sangat
Walaupun masa tu pukul 9 lebih "pagi"
Ingatkan nak duduk satu group dengan member
Last2 kitew orang dibahagikan dan dapat la new member
Tapi dalam group no.1 or Adventure Group ( nama group saya) ade member sendiri gak ,, tu yang best tu
Mai and Manje
Lepas tu Mira and Mia dari Selayang
Lelaki Syamir , Ikmal , Daniel
dan seorang lagi leader kami lelaki

Mula2 tuh rasa dingin ckit la sebab ade yang tak kenal each other..
Tapi bile time daki bukit untuk flying fox .. memang team work habis sampai pengumuman waktu malam kumpulan kami menang masa hari pertama..
Leader sangat cekap
Mai , Mia dan Manje pemberi semangat..
Lelaki bertugas dengan amat baik ..
Mira terbaek lah
Saya ,, redah aje ... satu kepale ngan Mai la...
Hah!!kami punye treadmark
REDAH , REDAH , REDAH JE!!!!!
Memang kecoh habis ..

Macam biase ,, kem selalunye ade amanat
Jage telur
Tapi sebab kami buat aktiviti lasak ,, telur burung puyuh je la
Bile pecah kene denda
Tapi lagi best pecah sebab dendanya have fun sangat ... Semua tergelak-gelak

Banyak peristiwa berlaku semasa daki bukit
Kami disergah seekor ANJING dari dalam gua
Kami semua dikejutkan dengan ULAR TEDUNG yang dok lepak kat daun
Dah la tepi kami semua je ular tedung tu
Askar tu kate jangan kecoh ,, buat tak tahu aje ..
Alhamdullilah ,, ular tedung tu tak patuk sesape..Diam je dia
Selain ular tedung ,, kami juga dikejutkan dengan ULAR DAUN/PUCUK .. alaaaa ,, yang wane hijau tu
Bole terbang2 tu ,, bahaya gak tuh
Ular tu muncul masa sorang budak kene denda
Budak tu kene denda cakap ngan pokok .. kene mengadu ape2 je
Tup!!Tup!!Tup!! Ular atas kepale
Ambek ko ..Kecoh habis .. perempuan semua risau sebab pokok tu dekat khemah perempuan ..



Khemah setiausaha .. Saya yang paling pendek
bahagian depan sekali sebelah perempuan


Time ready nak balik .. kemas khemah ...


Sape ntah capture masa Manje lipat khemah ..


Awesome ,, semua baling topi


Time ni saya kene denda gak sebab pecahkan telur .. kene baling dengan Belon air ,,, tapi best sangat sebab semua lari lintang pukang ... orang yang tak kene denda pon kene baling sekali


Kami sangat berdisiplin .. Ce tgk ,, bergayekan .. haha


Senaman ringan ..


Alamak,, ketiak aku ,, puihhh!!!tak nampak ponnn


Malam pertama ,, tugasan melukis logo berserta fungsinye .. Kumpulan kami menang
Tugas saya melukis lahhhh


Saye paling pendek .. maap .. panas .. muka berminyak ..
Gambar sebelum didenda baling belon air ..


Lastly ,, Yeah!! Lompat tinggi2 .. Saya suke gambar nie sebab perempuan yang lompat paling tinggi saye .. yang kecik tuh!!!sambil baling topi ..

Sapa nak join rakan muda .. Contact la Mai or Me .. :D

Spent time with my Lovely Auntie forever Young



Assalammualaikum

Haru nie spend time with my Acu ,, Eqin ... She awesome
huhu

Apekah kesahnye ..
Oke .. slow talk jap..

Today saya tak pergi sekolah semata-mata ikut asu saya pergi interview ..
Exited sangat ikut asu pergi ,
Nervous pulak saya .. lebih-lebih pulak dari asu saya .. padahal nak pergi khusus interview free je .. haha

Apepon ,, saya mendoakan asu supaya dapat keje tu ..

Lagi satu ... office nie awesome tau ,, bukan maccam office biase .. mcm duduk dlm kotak petak je .. nie office tapi mcm rumah banglo .. Kalo kerja kat situ .. mmg feel pergi bercuti kat calet tapi banglo ...

Habis je interview tu .. ape lagi .. Asu bawak round town la...
Tapi lagi best masa kat Tasek Busut ... Indah sungguh .. lama dah tak pergi ..Tapi saya rindu Chatime .. Yummy ... Capucchino topping Bubble ye abang hancem .. Muahahaha
Selalu beli kat Mokkja or Chatime je .. Coolblog jarang lak ..

Okeyh!!tau la arini saya tak datang sekolah .. but .. but .. perlu ke saya terjumpa kawan kelas saya
Si Punei and Dinesh ... Die dah la panggil saya mcm nie "Woi ! Gangster" ... oke .. tau saya garang!!!
Bile malam .. jumpa Qayyum ... tye die pasal sekolah .. pastu tye pasal rambut die .. Hahaha ... Kene cut jugak seven die tu .... Kemas rambut die .. haha

Uihh!!Satu lagi bende yg buat meh happy sgt ..
Maybe you ollls don't trust meyh ..
Saya dapat motor sendiri .. walaupun takde lesen lagi ,, and meyh pendek ...
Disebabkan saya nie kechik je orangnye .. Saya pilih sekadar motor Ego ..Tapi saya pilih la keluaran terbaru .. "EGO S" ..
Design bole tahan la kowt!!!!
Warna putih purple .. awesome.. tapi atas nama mama saya .
Mama saya cakap
"Nie bukan moto kakak ,, nie moto mama"
and saya jawab ape
"Alaaaa .. penat kakak pilih ..."
Hahha ... kidding je .. moto nie mmg beli khas for meyh .. tapi sharing is charing ..
Lagi pon adik saya Safie .. Form 2 dah dapat moto sdiri ... moto gune class lagi .. saye ckp mcm nieyh dekat adik saye
"Kakak pon dpat moto biase ,, ko dah pakai moto class ..."
Walaupun saya tau gune moto class .. tapi dah serik dah bile excident mse bwk moto adek saye tuh!!
Angkara kucing omeyy yang sesuka hati lintas jalan .. aku yg tergolek di tengah jalan ,, naseb side mirror je patah .. kalau tulang saya patah .. abis la ...

Dah la ... saya nie pon update post tgh malam ... Esok dah nak pergi sekolah ... Hari ni dah la ponteng sekolah .. Hehehe ... Tapi yang bad nye .. Cikgu Nasir cari saya sebab tak setel kan lagi rombongan ... Esok setel lah !!! Oke bye semua ..Hope you all happy bace entry saya ...Good night !!!