Kem Smart Gua Damai ... IN MY MEMORY




Minggu lepas , saya ada follow camping
Kem Smart Gua Damai
Memang best sangat
Waktu register tu mcm2 hal ad
Semua member tak bawak ubat gigi sebab ingat nak share ngan member je
Last2 sorang pon tak bawak
Nasib masa tu adik saya hantar saya gune moto ..Bole la die balik tolong ambekkan ubat gigi
Punya la seksa bila perhimpunan
Panas sangat
Walaupun masa tu pukul 9 lebih "pagi"
Ingatkan nak duduk satu group dengan member
Last2 kitew orang dibahagikan dan dapat la new member
Tapi dalam group no.1 or Adventure Group ( nama group saya) ade member sendiri gak ,, tu yang best tu
Mai and Manje
Lepas tu Mira and Mia dari Selayang
Lelaki Syamir , Ikmal , Daniel
dan seorang lagi leader kami lelaki

Mula2 tuh rasa dingin ckit la sebab ade yang tak kenal each other..
Tapi bile time daki bukit untuk flying fox .. memang team work habis sampai pengumuman waktu malam kumpulan kami menang masa hari pertama..
Leader sangat cekap
Mai , Mia dan Manje pemberi semangat..
Lelaki bertugas dengan amat baik ..
Mira terbaek lah
Saya ,, redah aje ... satu kepale ngan Mai la...
Hah!!kami punye treadmark
REDAH , REDAH , REDAH JE!!!!!
Memang kecoh habis ..

Macam biase ,, kem selalunye ade amanat
Jage telur
Tapi sebab kami buat aktiviti lasak ,, telur burung puyuh je la
Bile pecah kene denda
Tapi lagi best pecah sebab dendanya have fun sangat ... Semua tergelak-gelak

Banyak peristiwa berlaku semasa daki bukit
Kami disergah seekor ANJING dari dalam gua
Kami semua dikejutkan dengan ULAR TEDUNG yang dok lepak kat daun
Dah la tepi kami semua je ular tedung tu
Askar tu kate jangan kecoh ,, buat tak tahu aje ..
Alhamdullilah ,, ular tedung tu tak patuk sesape..Diam je dia
Selain ular tedung ,, kami juga dikejutkan dengan ULAR DAUN/PUCUK .. alaaaa ,, yang wane hijau tu
Bole terbang2 tu ,, bahaya gak tuh
Ular tu muncul masa sorang budak kene denda
Budak tu kene denda cakap ngan pokok .. kene mengadu ape2 je
Tup!!Tup!!Tup!! Ular atas kepale
Ambek ko ..Kecoh habis .. perempuan semua risau sebab pokok tu dekat khemah perempuan ..



Khemah setiausaha .. Saya yang paling pendek
bahagian depan sekali sebelah perempuan


Time ready nak balik .. kemas khemah ...


Sape ntah capture masa Manje lipat khemah ..


Awesome ,, semua baling topi


Time ni saya kene denda gak sebab pecahkan telur .. kene baling dengan Belon air ,,, tapi best sangat sebab semua lari lintang pukang ... orang yang tak kene denda pon kene baling sekali


Kami sangat berdisiplin .. Ce tgk ,, bergayekan .. haha


Senaman ringan ..


Alamak,, ketiak aku ,, puihhh!!!tak nampak ponnn


Malam pertama ,, tugasan melukis logo berserta fungsinye .. Kumpulan kami menang
Tugas saya melukis lahhhh


Saye paling pendek .. maap .. panas .. muka berminyak ..
Gambar sebelum didenda baling belon air ..


Lastly ,, Yeah!! Lompat tinggi2 .. Saya suke gambar nie sebab perempuan yang lompat paling tinggi saye .. yang kecik tuh!!!sambil baling topi ..

Sapa nak join rakan muda .. Contact la Mai or Me .. :D

No comments: